WAT IS DE STATUS VAN MIJN BESTELLING?

Je bestelling kan meerdere statussen hebben. Je kan de status van je bestelling terugvinden in de laatste e-mail die wij verzonden of via de pagina ‘status van mijn bestelling’. De volgende statussen zijn mogelijk:

 • Wachtend op betaling: Wij moeten jouw betaling nog ontvangen
 • In behandeling: Je betaling is ontvangen en wij zijn bezig met het verwerken
 • In de wacht: Je bestelling staat in de wacht en wij sturen je informatie hierover
 • Afgerond: Je bestelling is verzonden naar jou en komt de volgende werkdag aan
 • Terugbetaald: Je retour verzending is ontvangen en verwerkt door ons, binnen gemiddeld 10 werkdagen heb jij het geld weer op je rekening.

KUNNEN JULLIE MIJ OP DE HOOGTE STELLEN ALS EEN ARTIKEL WEER BESCHIKBAAR KOMT?

Als je op de hoogte gehouden wil worden van onze nieuwe artikelen dan kun je NORDKLAER het beste volgen op Instagram of Facebook. Dit doe je via het menu bovenaan onze webpagina. Mocht een artikel uitverkocht zijn dan is het goed mogelijk dat deze niet opnieuw beschikbaar komt. Wij garanderen onze klanten een beperkte oplage van onze collectie. Zo blijven wij vernieuwen. Stuur gerust een bericht naar ons als je vragen hebt over een specifiek product.

MIJN MAAT STAAT ER NIET TUSSEN. WAT NU?

Als je maat er niet tussen staat, dan is deze helaas uitverkocht of het kledingstuk is niet ontworpen in jouw maat. Het kan goed zijn dat een artikel weer bijgemaakt gaat worden in jouw maat maar het kan ook zijn dat dit niet meer gebeurd. Je kunt hierover contact met ons opnemen. De reden dat wij niet alle maten beschikbaar hebben is omdat wij met beperkte middelen onze collectie samenstellen. Het is dan ook ons streven om in de toekomst meer maten aan te bieden.

KAN IK OOK MET EEN BANKOVERSCHRIJVING BETALEN?

Het is helaas niet mogelijk om onze artikelen middels een losse overschrijving over te maken. Voor alle informatie over betalen klik je bovenin op de tab ‘betaling’. Op NORDKLAER bieden wij verschillende andere betalingsmogelijkheden; iDeal, Maestro, Bankcontact / Mistercash, PayPal, Mastercard, Visa en zelfs Bitcoin. De meest populaire methode van onze klanten is iDeal.

IK HEB IK GEEN BEVESTIGINGSMAIL GEHAD VAN MIJN BESTELLING. WAT NU?

Controleer het volgende:

a) De mail is misschien in de spam folder beland. Controleer eerst of de mail daar terecht is gekomen. Bij Gmail moet je daarvoor in het linkermenu klikken op ‘All Mail’ of ‘Alle e-mail’.
b) Er zit misschien een typfoutje in je e-mailadres. Kijk na of je wel het juiste e-mail adres hebt opgegeven bij je bestelling.
c) Controleer of het geld is afgeschreven van jouw rekening, PayPal of creditcard.

Indien geen van deze opties de oorzaak zijn, neem dan contact op met ons via Facebook of info@nordklaer.com

IK WIL MEERDERE ARTIKELEN BESTELLEN, MAAR MOET IK NU DAN OOK MEERDERE KEREN VERZENDKOSTEN BETALEN?

Nee, de verzending is gratis voor alle bestellingen boven de  30,00. Wanneer jij twee artikelen of meer afrekent dan zit je bestelling automatisch boven dit bedrag. Je verzending is dan geheel gratis. Wel zo gemakkelijk.

DE STATUS VAN MIJN BESTELLING IS “AFGEROND”, MAAR IK HEB NOG NIKS ONTVANGEN?

Gebruik je Track & Trace code om jouw pakketje te volgen.

De status van je bestelling staat op ‘afgerond’ zodra wij jouw bestelling hebben overgedragen aan de postbezorging. Je zult je pakket daarom ontvangen zodra de postbezorging bij jouw langs komt. Dit is vrijwel altijd de volgende werkdag – alhoewel sommige zon-, maan-, en feestdagen hierop uitgezonderd zijn.

MOET IK DE KOSTEN VAN EEN RETOURZENDING ZELF BETALEN?

De retourkosten zijn altijd voor jouw rekening, tenzij je een retour stuurt omdat je een fout of beschadigd pakje hebt ontvangen. In dit geval moet je altijd eerst contact opnemen met ons om hier een melding van te maken. We raden sterk aan om je product terug te sturen met een track & trace code. Als het pakje namelijk verloren gaat, dan ben je hier zelf verantwoordelijk voor.

HOE STUUR IK EEN BESTELLING OF ARTIKEL RETOUR?

Neem contact met ons op via Facebook of info@nordklaer.com om een product terug te sturen. Kijk ook op het tabblad ‘retourneren’ voor meer informatie.

KAN IK OOK EEN BESTELLING RUILEN?

Indien je een bestelling wil ruilen voor een ander artikel neem je eerst contact op met ons via Facebook op info@nordklaer.com Je dient de bestelling volgens de retourvoorwaarden te retourneren.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK MIJN GELD TERUG KRIJG NADAT IK IETS RETOUR HEB GESTUURD?

Wij kunnen de betaling pas terugstorten als wij het artikel in originele staat en ongedragen hebben ontvangen. Zodra je order de status “Terugbetaald” heeft, heb jij je geld binnen 10 werkdagen op je rekening staan.

HOE KAN IK MIJN KLACHT AAN JULLIE MELDEN?

Als je een klacht hebt, kan je deze altijd melden bij ons via Facebook of info@nordklaer.com We nemen deze dan meteen in behandeling en zorgen ervoor dat het zo goed en zo snel mogelijk wordt opgelost!

IK HEB HET VERKEERDE ARTIKEL/MAAT/KLEUR/AANTAL ONTVANGEN?

Allereerst onze excuses voor het ongemak! Laat het ons even weten zodat wij je kunnen helpen. Je mag dit artikel gewoon retour sturen en de bon voor de gemaakte kosten bewaren. Deze bon mag je ons vervolgens mailen naar info@nordklaer.com of versturen via een privebericht op Facebook. Op die manier kunnen wij jou zo snel mogelijk de kosten terugstorten.

WAT IS DE LEVERTIJD?

Bestellingen worden meestal dezelfde of de volgende werkdag overgedragen aan PostNL of DHL. Je ontvangt je pakketje dus altijd binnen 2 werkdagen. Uitzondering hierop zijn zon- maan- en feestdagen.

MIJN SHOPPINGBAG STAAT NOG OP ACTIEF, MAAR HEB WEL AL BETAALD. WORDT MIJN BESTELLING NU BEHANDELD?

Zodra jij je bestelling hebt betaald is deze in behandeling. Wij kijken graag al je bestellingen voor je na om je gerust te stellen! Je kan ons hiervoor bereiken via Facebook of via mail.

VERZENDEN JULLIE OOK NAAR HET BUITENLAND?

Wij verzenden over de gehele wereld. Voor Nederland is de verzending gratis boven de  30,00. Voor Belgie betaal je  5,95 verzendkosten. Voor alle overige landen betaal je  24,00 verzendkosten. Hou er rekening mee dat grote bestellingen boven  150,00 ook nog extra belasting kan kosten in landen buiten de Europese Unie. Deze zijn helaas ook voor eigen rekening. Laat je daarom goed informeren. Wil je een grote bestelling plaatsen? Neem dan even persoonlijk contact op met ons – wij willen altijd op zoek naar een mooie oplossing.

VERZENDING

Verzendingen van artikelen van NORDKLAER worden verzorgd door PostNL. Retourzendingen kunnen afgegeven worden verzonden via PostNL naar ons adres. Stuur hiervoor een bericht via Facebook of naar info@nordklaer.com Wij zorgen ervoor dat jij een track & trace code ontvangt bij je bestelling. Hierdoor kun jij je pakket altijd volgen. Wij adviseren dit ook wanneer je artikelen retour stuurt. Zo weet jij zeker dat je het geld ontvangt wanneer je pakket door onvoorziene omstandigheden niet bij ons aankomt.

THUISBEZORGEN

Alle bestellingen worden op het afleveradres afgeleverd, of bij de buren bij afwezigheid. Het is helaas nog niet mogelijk om je bestelling af te halen bij een service punt of om een afleverafspraak te maken.

LEVERTIJD VAN JE BESTELLING

Direct als je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een e-mail die je bestelling bevestigd. Je kan via deze e-mails jouw bestelling volgen. Je bestelling wordt doorgaans binnen dezelfde of volgende dag meegegeven aan PostNL en de daaropvolgende dag verzonden.

NIET AANWEZIG BIJ BEZORGING

Wanneer PostNL je bestelling niet kan afleveren wordt het aangeboden bij de buren. Als dit niet mogelijk is wordt er een kaart in je brievenbus achtergelaten waarmee je een nieuwe bezorgafspraak kan maken. Voor bestellingen bezorgd door PostNL kan je dat hier doen. Wanneer je geen nieuwe afspraak maakt kan het gebeuren dat je bestelling wordt afgegeven bij het dichtsbijzijnde postkantoor van PostNL.

VERZENDKOSTEN

De verzendkosten zijn altijd gratis vanaf  30,00 binnen Nederland. Bestel je voor minder dan  30,00 dan zijn de verzendkosten  5,95. Je verzendkosten worden duidelijk weergegeven tijdens het plaatsen van een bestelling. De verzendkosten van retourzendingen zijn altijd voor eigen rekening. Bestellingen naar Belgie kosten  5,95 en bestellingen naar overige landen zijn  24,00.

FOUTIEVE OF VERKEERDE LEVERING

Het kan gebeuren dat je per ongeluk een verkeerd artikel of een artikel in de verkeerde maat of kleur ontvangt. Wanneer dit gebeurd kun je dit melden via Facebook of info@nordklaer.com om het artikel vervolgens te retourneren. Wanneer het foutieve of verkeerde artikel ontvangen en verwerkt is, ontvang je binnen ongeveer 10 werkdagen het betaalde bedrag inclusief verzendkosten terug op je rekening.

Als het juiste artikel nog verkrijgbaar is, adviseren wij het artikel direct opnieuw te bestellen, omdat artikelen over het algemeen snel uitverkocht raken.

BESTELLING NIET ONTVANGEN

Wanneer je je bestelling niet hebt ontvangen ga dan de volgende drie dingen na:

 1. Controleer of je een e-mail hebt ontvangen die je bestelling bevestigd.
 2. Controleer de Track & Trace code die je hebt ontvangen.
 3. Kun je na de bovenstaande stappen niet vinden waar je order is? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@nordklaer.com of Facebook.

BETAALMETHODEN

Je kan bij het plaatsen van een bestelling gebruikmaken van de volgende betaalmogelijkheden:

 • iDeal
 • PayPal
 • Mastercard
 • Visa
 • Maestro
 • Mister Cash
 • Sofort Banking
 • Bitcoin

iDeal is de meest gebruikte betaalmethode.

BETALEN VANUIT HET BUITENLAND

Je kan bij het plaatsen van een bestelling buiten Nederland gebruik maken van:

 • iDeal
 • PayPal
 • Mastercard
 • Visa
 • Maestro
 • Mister Cash
 • Sofort Banking
 • Bitcoin

Hou er rekening mee dat de verzendkosten naar Belgie  5,95 zijn. De verzendkosten naar overige landen zijn  24,00. De levertijd is ook langer naar het buitenland.

VEILIGHEID

Het volledig bestel en betaal proces verloopt via een versleutelde verbinding om te zorgen voor de hoogst mogelijke veiligheid. Voor onze betalingen werken we samen met Mollie en PayPal, die beide de hoogst mogelijke veiligheid standaarden hanteren. Je kunt zelf zien dat onze webpagina de laatste SSL beveiliging heeft door naar het adresbalk te kijken in jouw browser. Hier staat een ‘slotje’ voor of het adres is met een groene kleur gemarkeerd.

MIJN BESTELLING RETOURNEREN

Ongedragen en onbeschadigde artikelen kun je binnen 14 dagen van ontvangst retourneren. Dit kan je doen door de retour aan te melden via onze Facebook of via info@nordklaer.com. De kosten van de retour zending zijn altijd voor je eigen rekening.

Als je een beschadigd artikel hebt ontvangen kan je dit ook melden en dit artikelen retourneren. Hierop zijn de wettelijke voorwaarden van defecte artikelen van kracht.

Retourzendingen zijn voor je eigen risico. Dit betekend dat NORDKLAER niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Zorg daarom altijd dat je een retourzending uitvoert op een traceerbare manier en dat je de Track & Trace code goed bewaard.

WAT HEB IK NODIG OM MIJN ARTIKEL TE RETOURNEREN?

Als je een artikel wil retourneren heb je nodig:

 • De onbeschadigde en ongedragen artikelen die je retour wil sturen
 • Stevig verpakkingsmateriaal
 • Het retouradres waar je een artikel naar kan terug sturen. Wij geven het retouradres zodra jij het artikel aanmeld via onze Facebook of via info@nordklaer.com

WANNEER KAN IK EEN BESTELLING RETOURNEREN?

Je kan een bestelling retourneren als het aan de volgende voorwaarde voldoet:

 • Het artikel moet binnen 14 kalenderdagen retour gemeld worden.
 • Je kunt een artikel retour sturen binnen 14 kalenderdagen. Het retouradres wordt weergegeven na het aanmelden van je retour.
 • Je retour wordt alleen geaccepteerd als het is aangemeld.
 • Artikelen moeten in ongedragen en in originele staat en verpakking worden terug gestuurd.

DE BESTELLING DIE IK WIL RETOURNEREN VOLDOET NIET AAN DE VOORWAARDEN

Wanneer je een artikel buiten de gestelden voorwaarden toch retourneert, dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen. Zorg altijd dat je de voorwaarden controleert en je de retour aanmeldt. Als je twijfelt of je bestelling aan de retour voorwaarden voldoet neem dan contact met ons op via Facebook of info@nordklaer.com

WANNEER WORDT MIJN RETOUR VERWERKT?

Nadat je je retour hebt opgestuurd  en het merk je retour in goede orde heeft ontvangen veranderd de status van het artikel naar “terugbetaald”. Het kan enkele dagen duren na aankomst van je retourzending voordat het verwerkt is. Wanneer de status veranderd is naar ‘uitbetaald’, wordt het betaalde bedrag binnen 10 werkdagen teruggestort. Wanneer het langer dan 10 werkdagen duurt na het versturen van je retour neem dan contact op met ons via Facebook of info@nordklaer.com

HOE WEET IK DAT MIJN RETOUR GEZONDEN BESTELLING GOED ONTVANGEN IS?

Je retourzending is altijd voor eigen risico. Dit betekend dat NORDKLAER niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen.

Verstuur daarom altijd je retourzending met een traceerbare methode waarbij je een Track & Trace code hebt. Hiermee kan je controleren waar je retourzending is.

Wanneer je retourzending aangekomen is duurt het gemiddeld twee werkdagen voordat de status van je bestelling veranderd naar ‘terugbetaald’.

WANNEER ONTVANG IK MIJN GELD TERUG?

Zodra de status van je order veranderd is naar ‘terugbetaald’ krijg je binnen gemiddeld 10 werkdagen je betaling teruggestort.

KAN IK EEN ARTIKEL RUILEN?

Het is nog niet mogelijk om een artikel te ruilen voor een ander artikel. Je kan altijd je artikel retourneren als het voldoet aan de retour voorwaarden, en vervolgens het artikel dat je wilt opnieuw bestellen als het beschikbaar is.

Heb je nog vragen? Laat het alsjeblieft weten via Facebook Je ontvangt altijd een reactie binnen 24 uur en meestal al binnen 1 uur.